Poesibilen

poesi

Poesibilen er et stuntprosjekt og et miniskrivekurs i dikt. Tre poeter reiser rundt i en spesiallaget poesibil, leser dikt og får elevene til å skrive dikt. Mål: å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant elevene.

Poesibekjent Ted M. Granlund, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset vil i løpet av sitt poesibilbesøk lese dikt i megafon for elevene ved den spektakulære poesibilen. Deretter vil vi kjøre et kort diktskrivekurs for elevene i klasserommet. Kurset vil inspirere og inkludere elever i kunsten å skrive dikt, og målet med kurset er å gi elevene innsikt i enkle virkemidler innen diktsjangeren, ved å ta utgangspunkt i tekster elevene selv skal skrive under besøket.

Siden 2004 har poesibilen vært rundt omkring i landet, og i 2015 var den og Granlund med i åpningsforestillingen til Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer.