Alle ungdommer i Oslo mellom 12 og 24 år kan bruke helsestasjonene. Tjenestene er gratis.
Alle bydeler har egen ruskonsulent ung. De foretar innsøking til behandling, og følger opp ungdommer i og utenfor tiltak. Noen ruskonsulenter jobber forebyggende og driver også opplysende virksomhet om rus og bruk av rusmidler, i samarbeid med skolen. Ruskonsulenten arbeider også i team med andre konsulenter for eksempel innenfor psykisk helse, ungdom og booppfølging.
I Søndre Nordstrand kan man blant annet kontakte Tove Anita Selnes på epost eller mobil.
Uteseksjonen i Oslo kommune tilbyr Hasjavvenningsprogrammet (HAP) til ungdom. Flere bydeler tilbys også HAP lokalt. Både Uteseksjonen og SaLTo-koordinator har oversikt over om dette inngår i bydelens tiltak. Uteseksjonen kan også tilby en uforpliktende prat. Her kan dere finne informasjon om tilbudet og kontaktpersoner i bydel Søndre Nordstrand.
Ung Arena er et samtaletilbud for barn og unge mellom 12 og 25 år. Hovedfokuset er psykisk helse og rus, men de unge kan komme uansett grunn. Tilbudet er på ungdommenes premisser, frivillig og lett tilgjengelig.
Barneverntjenesten/Barnevernvakten
Barnevernet kan kontaktes anonymt for å få veiledning, råd og drøfte en sak. Ved bekymring knyttet til barnets omsorg- eller livssituasjon skal bekymringen meldes til barnevernet, som vurderer om det skal undersøkes. Som offentlig ansatt er man pliktig til å melde bekymring skriftlig. Barnevernvakten er barneverntjenestens akutte døgnåpne tjeneste.