Hovedseksjon

Til elever og foresatte på 8.trinn skoleåret 2024/2025

Handshake Hauketo
Elever som har fått plass hos oss fra høsten, har fått tilsendt vedtak om skoleplass. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om dette.   
 
Vi har 4 klasser på neste års 8.trinn, med totalt 112 plasser. Vi får hjelp til å sette sammen klassene av kontaktlærerne på barneskolene. Vi ønsker å sikre at alle får gå sammen med noen de kjenner fra barneskolen, for å gjøre overgangen til ungdomsskolen trygg og god. Det er mange hensyn som skal tas når vi setter sammen klasser, og ønsket om å gå i klasse med en eller flere bestevenner forstår vi, men det er ikke avgjørende for klasseplassering.  
 
I løpet av dette skoleåret har klassene på de to barneskolene som sender flest elever til oss - Toppåsen og Prinsdal skole, vært på besøk på vårt skolebibliotek, mens vårt elevråd, i følge med undervisningsinspektør eller miljøteamkoordinator, har besøkt barneskolene for å snakke om hvordan det er å være ungdomsskoleelev. Når du leser dette, har også alle elever ved neste års 8. trinn vært på besøksdag hos oss, hvor de har fått omvisning på bygget, blitt kjent med lærere og andre ansatte og kanskje har noen allerede rukket å bli kjent med en ny fremtidig medelev.   
 
Vi gleder oss til å ta imot dere i august!
Fadderordning ved Hauketo skole
Neste år vil en gruppe elever ved 10. trinn være faddere for elevene på 8. trinn. Fadderne følges opp og får opplæring av undervisningsinspektør og en miljøarbeider. Fadderne vil få i oppgave å planlegge og gjennomføre aktiviteter med 8. klassingene, og de vil være personer elevene kan komme til for å prate om stort og smått. Det har vært stor interesse blant neste års 10. trinn for dette oppdraget. Målet er å jobbe sammen for en trygg og god overgang for 8. klasse.
Språk og valgfag
Vi tilbyr følgende språk- og fordypningsfag hos oss: fransk, spansk, tysk, engelsk fordypning, norsk fordypning og arbeidslivsfag. Elever kan søke om å bytte språkfag det første halvåret, men kan etter det, ikke bytte til et av de tre fremmedspråkene fransk, tysk og spansk. Språkfag velges i løpet av de første skoleukene. Alle elever vil få noen smakebiter av de ulike fagene rett etter skolestart.
 
I år har vi tilbudt fem valgfag: Fysisk aktivitet og helse, friluftsliv, produksjon av varer og tjenester (kantine), sal og scene og teknologi i praksis. Elevene vil få informasjon om hvilke valgfag som tilbys neste år, til høsten. Valgfag velges først i oktober etter at lærerne har presentert fagene.
 
Viktige datoer
Fredag 16. august kl. 12-15: Bli kjent dag for hele nye 8. trinn (oppmøte på basketballbanen)
Mandag 19. august kl. 9.00: Skolestart (oppmøte på basketballbanen)
Torsdag 22. august kl. 18-20: Trinnfest! Kontaktlærere og miljøteam tar imot elevene.
Onsdag 4. september kl. 17.30: Foreldremøte i samlingssalen (Bruk inngangen i enden av gangbroen)
FAU og foreldresamarbeid
Vi oppfordrer alle foresatte til å stille til valg som klassens FAU-representant (foreldrerådets arbeidsutvalg). I FAU får du mulighet til å samarbeide med foresatte fra alle klasser på skolen, elevrådet og skolens ledelse. Du kan komme med innspill og ideer og vil få informasjon om skolens drift.
FAU, i samarbeid med skolen, inviterer alle foresatte som har mulighet til det, til å ravne på skoleveien i oppstartsukene. Vi trenger foresatte som kan gå vakt i nabolaget både før og etter skolen. Det vil bli sendt ut en skolemelding med en påmeldingslenke hvor du kan gi oss info om når du kan. 
Mobilregler ved Hauketo skole
Den 29. mai vedtok skolens driftsstyre å endre ordensreglementet knyttet til bruk av mobil og egne digitale enheter ved skolen. Frem til sommeren 2024, har elevene levert inn mobiler på starten av dagen, men fått dem utdelt i storefri. De nye reglene sier at mobilene skal leveres inn for hele dagen, også i storefri. Vi tror at endringen kan ha positive konsekvenser for det sosiale miljøet på skolen, og kommer til å jobbe for å legge til rette for gode aktiviteter for elevene i storefri. 
Når noe er vanskelig
Å begynne på ungdomsskolen skal være gøy og spennende! Vi jobber hardt hver dag for å sørge for at elevene lærer og trives. Men overganger kan være vanskelige og kan føre til uheldige situasjoner, skuffelser og stress. Dersom du opplever at din ungdom endrer seg brått, eller du vet at det har skjedd noe som gjør det vanskelig å komme på skolen, tar du kontakt med oss. Du tar først kontakt med kontaktlærer for å drøfte saken, så vil kontaktlærer ta saken videre.  
Presentasjoner fra foreldremøter
Våren 2024 ble det avholdt et informasjonsmøte for foresatte til elever ved neste års 8. trinn. Presentasjonen som ble vist, finner du under: